Pages

Thursday, April 29, 2010

L.E.G.A


L.E.G.A
Alhamdulillah, mid exam dah selesai..
Lega rasa diri ni.
Tapi tugasan tetap ada. Aisey!
Kerja English tak pernah nak stop.
Lecturer tu tak alang - alang bagi tugas.

Tapi so far, ok lah dengan tugas - tugas tu.
Small matter la.
Yang tak leh tahan sekarang, penulis kena penyakit cirit.
Penyakit ke tu???
Penyakit la kot...ngeee

Dalam 4 jam penulis keluar masuk toilet adala dalam 10 kali.
Parah x??
Nak kata salah makan,
housemate makan benda yang sama..pening2!

Dah dekat setahun kot penulis dok sini,
tapi masih tak ngam ag ngan makanan sini.
Ya Allah, KAU sabarkan lah hati hamba- MU ini.

Kekadang penulis rasa tension gak dengan sakit nie.
Sebab dalam sebulan tu,
tak sah kalau tak kena!

Tapi bila fikir balik, ujian dari Allah kot.
Nak uji penulis, sejauh mana penulis bersyukur dengan nikmat sihat yang DIA bagi sebelum nie.
Dan mungkin jugak DIA rindu nak dengar rintihan suara dari penulis.
Ya Allah, baru penulis sedar yang penulis kurang melakukan solat malam.

Kekadang kesibukkan membuat kita penat dan terlena sampai ke pagi.
Tapi siapalah kita untuk megeluh penat dan sebagainya.
Sedangkan dulu Rasulullah S.A.W lagi banyak kerja yang beliau lakukan.
Tetap juga beliau solat malam dan sebagainya.

So Ara, tak ada alasan sebab sibuk dan semua tu!
Amalkan balik solat malam dan istiqomah dalam solat yang lainnya juga.
Belajar - belajar juga, ibadah jangan lupa! (^__^)

p/s : buat peringatan kita bersama! (^__^)

1 comment:

ZiErWa zAiNaL said...

uish..sabar..dugaan tu..hehe

kalau sudi komen la entry saya..
mAri kita teka??