Pages

Monday, September 6, 2010

Saya Tak Peduli

Semalam dapat satu mesej yang menganggu hidup penulis yang selama nie dah tenang pun. Aisey, tetiba serbu inbox walaupun takda ribut takda pe. Masalah yang di utarakan hanyalah perkara biasa yang penulis sangat dah tahu hujung pangkal walaupun sebelum nie cuba membutakan hati. Huh!

Tetiba terasa menyampah pulak hari nie. Sebab pe tak taw. Agrh, mata tak boleh menipu dan mudah menangkap.

Ok jujur penulis rasa macam nak cakap " ish apa nie? menyemak jea! ". Rasa macam nak pecahkan segala benda tapi semua tu kerja sia - sia.

Alhamdulillah, Allah kurniakan seorang teman yang baik. Yang sudi mendengar dan memberi nasihat. Hanya Allah jea yang mampu membalas.

Nur ' Adila, sahabat yang tak pernah kering idea buat penulis untuk ketawa. Boleh cakap dia nie penceria hari - hari penulis. Dan for sure dia jugaklah yang mententeramkan hati penulis dengan cerita - cerita menarik yang tak kering gusi penulis di buatnya. (^__^)

" Dila, jangan syok tetiba plak. Haha. Oklah, thanks sudi dengar masalah ak tadi. Klo tak da hg, tak taw apa jadi dah. Serius ak geram tapi sekarang dah cool. May be sebab hg tolong happy kan ak. Thanks gak sudi chat ngn ak td. Rindu sey zaman merapu kita dulu - dulu. Haha. Lagi - lagi bila nani join sekaki. Gempak r. Neway, doakan ak kuat. (^__^) "

Pernah rasa tertipu? dipermainkan? atau di tikam dari belakang? mungkin ada yang pernah dan ada yang tidak. Bagi yang pernah, mesti taw rasa dia macam mana kan? Yang belum? Siap kan diri dari segi mental dan fizikal la. (^__^)

Permintaan di terima. Tapi tak semudah itu untuk melupakan. Pahit! Semua jadi pahit. Dan for sure semua nak di buang dalam kotak hitam walaupun agak payah. Yela, ibarat tangan yang ditoreh dengan pisau yang tajam dan meninggalkan bekas luka. Bekas luka yang tak kan hilang walaupun di mamah usia.

Sekarang penulis tak peduli. Hidup baik - baik. Jangan buat benda yang sama. Kalau tidak, harapnya satu masa ada yang buat benda yang sama biar ia tersedar di alam nyata!

P/s: K, ayat penuh tersirat tapi penulis tak nak pembaca salah mentafsir. Sila tanya sebelum menbuat andaian yang boleh menimbulkan fitnah. Harap maklum.

~ mengharapkan doa kalian ~