Pages

Sunday, February 7, 2010

BATCH-14!!

batch-14 of MATRI

erm, ntah kenapa arini penulis terkenang kisah - kisah dulu…kisah penulis masa masih di zaman sekolah menengah dulu..rindu dengan suasana sekolah yang banyak kenangan pahit manis nya..ntah bila la penulis boleh duduk bersembang dengan kawan – kawan sebatch dengan penulis macam dulu…sungguh penulis rindukan saat manis itu..hu3…lepak dekat lapangan asrama puteri malam – malam dengan HAJAR!!!!rindu nak rebut makanan kat dewan makan..n macam - macam lagi r...waa, rindu nya dengan HAJAR…ntah pe la khabar die kat UKM tu..hu3…HAJAR nie antara teman akrab penulis...orangnya cool jea..he3..yang pasti penulis bersyukur sangat – sangat dapat menjadi sebahagian teman akrab die…uhibbukifillah ya HAJAR!!!

with hajar a.k.a my bestfriend


dulu penulis ngan hajar nie selalu lepak kat atas Musolla MATRI waktu subjek English for Science and Technology..ktaorg tak ambil subjek nie untuk SPM so asal kelas nie jea lepak kat atas Musolla dan wat la macam - macam kat atas tu..penulis selalu nya ska bergmbr ngn sembang - sembang jeala..ha3..bukan nak guna masa yang ada untuk belajar..ish3...he3..

antara kerja penulis atas musolla..he3


erm,ingat lagi masa penulis xda kerja dan boring sangat..penulis pergi kumpul semua nametag budak - budak kelas penulis..he3..then amek gambar dan tak sangka pulak budak tu ske tengok gambar nieh..he3..ada gak yang jeles coz nametag diorg takda dalam nieh...siap suruh penulis amek g skali pic nie..ho3..time tu penulis malas r nak wat kali ke-2 coz bukan senang nak kumpul nametag nie..comfirm ramai yang banyak tanya..he3..buat yang xda dlm pic nie sorilah yea..sape sruh tak bawak nametag pergi sekolah..benda tu kan wajib pakai..he3..


cerita bab nametag nieh, penulis ingat lagi betapa liat nya pelajar MATRI nak guna nametag nie atas alasan nametag nie besar sangat..betul gak tu..tapi pape pun penulis memang ske pakai nametag..ha3..memang dari kecik penulis ska sangat pakai nametag..nanti mana kita pergi xdala orang sibuk2 tanya nama..just tengok jea nametag 2..ha3...pe la yang penulis mengarut nieh!


pape pun penulis memang rindukan batch-14 sahibah...lagi2 r classmate penulis...dengan bermacam ragam semua tu..masih jelas dalam ingatan penulis, timah ketua kelas yang sentiasa busy dan selalu bawak syitah kalau ada urusan pape sampai penulis sebagai penolong kelas pun macam takda kerja da except amek kedatangan kelas pelajar hari2..he3..tuyah yang selalu bising pasal korea die..yaya dengan kisah kasut2 dia yang melambak kat umah..janas yang tergilakan mamat jepun..ha3..naja yang selalu lepak ngan adek angkat die..he3..fatin,safwa n maryam yang selalu wat hal diorg bertiga..zu yang senyap di hujung kelas..tiqah yang sibuk dengan nota2 die yang comey..9nah yang berlajar smpai tak ingat dunia..fifa n adila yang senyap tanpa suara..tikah yang busy bersama wardah uruskan pertandingan wakil sekolah..mira yang duduk tanpa gerak..timahani dengan senyum kambing die..he3..sarasab yang makin hari makin pandai melawak..seha yang comey..tisya dengan madah pujangga die..dan hajar yang sibuk makan kuaci dengan penulis time cikgu tengah mengajar kat depan..ha3...


with m.usu ( cg. chemistry )


macam - macam ragam ada..belum lagi kisah yang nangis dalam kelas sebab tak nak tukar tempat duduk..haha...memang banyak ragam btol kelas 5 Sc Fatimah nie...kalau bukak kisah nie dengan ketua kelas, memang tak leh nak tahan gelak r..lucu pun ade..macam2...tapi itulah yang penulis rindukan sekarang..


pape pun, (seha+naja+sarasab+tuyah+syitah+safwa+wardah= UIA) (maryam+mira= USIM (timahani+fifamail= KTD) (hajar+tisya= UKM) (timah= UPM) (yaya= UNIKL Ipoh) (dila= MATRIK Perlis) (tiqah= Matktab Perguruan Perlis) (zu = STAM) (9nah= INTEC [ Australia ]) (janas= KMB [ IRELAND ]) (fatin= KMS [ New Zealand ]) (tikah= Mesir), all da best untuk korang semua..ingatlah meskipun kita berjauhan, ukhuwah kita tetap terjalin erat atas dasar persahabatan kerana ALLAH..(^__^)


lagu tema batch-14!!!love u all friends!


nie lagu tema batch ktaorng..asal dengar lagu nie jea, msti kenangan lalu bermain kat minda nie..hu3...k r...actually penulis pun xtaw nak cerita pe sebenarnya...hati lagi dalam suasana yang tak baik..hu3...in bad mood!


~mengharapkan doa kalian~

1 comment: